jo visst jag gillar vintern........

men det är bra underbart med sommar oxå.....

















//Bea :D

Merry Christmas!!


Jag & Tammie på ängen :D

//Bea

?

Inom vilken åldersgrupp är du som läser vår blogg?





Free web poll

sigge och Jag

Här kommer lite bilder på mig och sigge från när jag var liten:)




detta var bara några bilder:)


Ed

Älskar verkligen Eds kommentarer :D ''jag gillar sushi'' !!


Stallet hela helgen!!

I dag red jag först Tammie på fm. Jag red ut med Malin och vi red till ängen och galopperade i snön :D
Tammie var väldigt pigg men bockade inte så mkt som jag trodde :P
Bilder kommer att komma när jag har fått dom :D
Tog dock två bilder med min mobil :D





//Bea!


Jin :D

Vad tycker ni om Jin stigbyglarna?
Själv tycker jag dom är okey. Dom är ganska coola och så men jag skulle inte vilja ha sådana själv:)
Sen kan man matcha med sporrar i samma färg!








//Beaaaa!!

Iphone

Följ oss gärna på din iphone



bilder




Störande!

Hej förlåt om ni blir stöda på mig men måste skriva av mig!

Det är någon brud som har härmat våran blogg och hon heter något i stil med Dressyyrochhopppryttare. Hon härmar hela våran blogg typ photoshopar alla våra bilder och får oss att framstå som typ rå fjortisar eller nått, as störande så jag anmälde den bloggen så den är bort tagen nu! tycker ni jag gjorde rätt??


missa inte bildtävlingen!

Jag hoppas ni inte missar bildtävlingen!!




TÄÄÄÄVLING PÅ BLOGGEN!!

Tänkte att vi skulle ha våran första tävling här på bloggen(aah för er uppmärksamma så är det ju egentligen andra, men den första var Lea som fick nån knäpp i skallen xD)

Tänkte att vi skulle ha en bildtävling!

Skicka din bästa vinterbild och var med och tävla. Ända regeln är att du ska ha tagit bilden(eller att det är du som är på bilden & du har tillstånd från fotografen) och att det har med hästar att göra, det behöver alltså inte vara en häst på bilden men den ska vara hästrelaterad :D

Så ut med kameran och fota nu!!

Vi kommer lägg upp bilderna på bloggen och sen får ni rösta! I mailet skriver ni eran bloggadress och bifogar bilden!
Vinnaren får äran och vi kommer lägga upp bilden på bloggen och ni får oxå en länkning :D

OBS!! Det måste komma in minst 5 bidrag för att tävlingen ska vara. Ni kan skicka era bilder fram till den 24 december, så lägger vi ut dom i mellandagarna och då har ni en vecka på er att rösta :D och alla kan rösta!!

Skicka bilden till [email protected] senast den 24 dec :D:D LYCKA TILL




Julklappstips!!

I julrushen har jag alldeles glömt bort att visa Er detta fina tipset jag fick. En adventskalender till hästen, med hästgodis i lite olika smaker, såsom lakrits, majskringlor, müslitärningar och äpple/kanelbitar.



Är lite elak och snodde detta från Cecilia Konvalina som har en superbra blogg på Hippson!! :D

Om ni vill veta var ni kan köpa det så kan ni kolla in här: http://www.hauptner.ch/index.php?nav=4,85,485&art=117449&site=detail


Lucia

Åvanför mitt stall ligger det en Herrgård som vi i stallet brukar lussa på. I år lussade vi fyra gånger och i går fick vi äta jul bord där jag har nog aldrig ätit så mycket som jag gjorde i går det var helt sjukt.

I tisdags red jag ut med lill killen det var sjukt mysigt men han var galet pigg så jag fick nästa inte stopp några gånger men men det är ju bra att han är pigg och glad.
Jah har köpt ett nytt Eskadron schabrak marin blått är det är jätte nöjd med det.
I dag ska jag rida dressyr för jag ska träna för min tränare imon
Så jag bloggar mer om hur det gick i kväll kram
nu har vi en ny header med va tycks:)




Idol bild

Tack klara svensson för idolbilden:)



kommentar

Herre gud vilken underbar blogg! Så fin och härlig och den gör mig verkligen glad och jag får verkligen upp lusten att börja rida igen, det som är så underbart! :) Hoppas allt är bra med dig, trots det fruktansvärda som hänt! :( Kram Anna


Hej anna jag vet inte om jag känner dig men det känns som jag gör det men tack så jätte mycket för allt fint du sa om bloggen.
Ja såklart du ska börja rida igen det är sjukt kul och mysigt men du ska aldrig känna dig tvingad eller ha ongest över det. Det ska vara kul att rida inge ska känna att det 'är jobbigt eller något sånt. Det är jätte bra med mig hoppas det är bra med dig kram



Till alla drabbade

Vi känner stor sorg för er!!

Fy fan vad hemskt

Åtta hästar döda Ridskolestall brann i morse

Åtta hästar innebrändes när ett stall tillhörande Karlskogas ridklubb i Botorp under lördagsmorgonen brann ner till grunden.

Relaterat

Det var vid halv femtiden på lördagsmorgonen som larmet inkom till SOS alarm om att stallet stod i lågor. En av ridskolans äldre stallbyggnader brann.

Maria Gunnarsson, webbredaktör på Nerikes Allehanda, var en av de första på plats  på morgonen vid branden.
- Det var en granne som larmade om branden. Stallet var redan övertänt när räddningstjänsten kom fram, säger hon.

- Ja stallet var helt övertänt och det fanns ingen m

öjlighet att få ut några djur därifrån, säger räddningsledare Åke Hildingsson på Bergslagens räddningstjänst.

Polisen betecknar det som mordbrand i avvaktan på att man kan göra en teknisk undersöknig för att utröna brandorsaken.

Branden orsakade stor uppståndelse bland hästägarna och andra vid ridskolan. Karlskoga kommuns POSAM-grupp är därför i arbete med att stödja de drabbade.

På väg till branden körde en bran dbil i diket. Det påverkade inte släckinsats en.


sötaste kommentaren

tkr bloggen är jätte bra och fin :)// mirja

Kan bara säga en sak tack mirja du gjorde min dag
kram


LEA

Såg att bea hade skrivit mitt smeknamn LEA så om hon skriver det så ja det är jag och det har bara blivit flera och flera som kallar mig så om ni undrar varför:)
kram

Summer times två!!!!

Jag började på ett inlägg som jag kallade ''summer times''.
Sen skulle jag äta så jag la inlägget i utkorgen och tänkte att det skrive jag färdigt sen.
Vad händer? Jo såklart snor Lea (Laura) mitt inlägg och skriver till lite :P
Så därför gör jag ett nytt!!

Vintern är ganska mysig, sålänge man är inomhus. Ute är det fruktansvärt kallt, inte minst i stallet. Saknar sommaren väldigt mkt. Så härligt att rida ut en sen kväll vid tio i solnedgången :D:D

Kommer här lite sommarbilder som jag fick av Hanna :D


Jag & Magi på en CR!!


HEHE ful bild på mig & Magi ;)



Gymkahna tävling där jag och Magi & Johanna vinner såklart :D:D


WIHAA!!


Tänder och problem

D å ph i en hästs mun är mellan 8,5 och 9,4 så är det inte så vanligt med karies. Däremot så kan det bli sekundär karies med frakturer på tänder med avslagna, spruckna eller lösa tänder. Låt alltid en lös tand sitta kvar för det finns goda möjligheter att den växer sig fast igen, men var uppmärksam på infektioner.

Tandsten är ett underskattat problem som kan ge primär karies under tandstenen, där det uppstår en anaerob (syrefri) miljö. Om det är kraftig tandsten kan det leda till tandlossning vanligtvis på framtänderna. Tandsten är lätt att ta bort då konsistensen är sandliknade.

Det vanligaste stället för tandsten är betarna och i andra hand framtänderna. Detta pga. att den stora kanalen för saliv mynnar ut alldeles bredvid dem. Det går också att se en trend beträffade vart man bor man bor, d.v.s. att jordmånen och grundvattnet påverkar. Enligt Kineserna så har tandsten att göra med magen!

Hästen blir öm, den får problem att tugga, slutar äta, infektioner och kan börja tugga annorlunda som i sin tur kan leda till ont i käkleden och onormala slitmönster på tänderna.

Mjölktänder skall endast tas bort när tanden själv visar tydliga tecken på att lossna så att man inte får kvar några rotrester. Konsekvensen kan bli att de intilliggande tänderna göra tandfickan för trång och tanden kan få allvarliga problem att tränga upp. Den nya tanden kan då rotera ¼ varv för att få plats.Undantag är då en permanent tand inte träffar mjölktanden till 100 % underifrån utan den skjuter fram någon mm fel i sidled. Då får inte mjölktanden de rätta signalerna att lossna vilket kan leda till en rad olika konsekvenser beroende på vart de sitter i munnen.

En mjölktand som sitter kvar för länge kan skapa ett sådant tryck mot den permanenta tanden att det uppstår en rotböld i käken så att det bildas var på utsidan av käken eller i bihålan! Det skulle man kunna kalla för en falsk bihåleinflammation om det är i överkäken. För i den stora håligheten som finns i överkäken, där finns även rötter till alla molarerna. Om en tand blir infekterad av en eller annan nämnd anledning så kan det börja rinna snor (ibland med blod) vanligtvis i en näsborre. Hästen kan också vara svälld på kinden. Det luktar illa ur näsborren och en fistelgång kan bildas för att tömma ur infektionen.

Foderinpackning får hästar som inte har sina molarer i raka fina linjer. Har en häst en molar förskjuten mot tungan (lingualt) så finns det stor risk att det blir en foder inpackning mot kinden (buccalt).

Om hästen har svårt vågbett så finns det vanligtvis foderinpackning på den svaga eroderade tanden.

Vid mjölktandväxling så bildas det ofta foderinpackning mellan mjölktandskappan och den permanenta tanden, med illa luktande doft som följd. På framtänderna är det inte lika vanligt. Om foderinpackningen förblir oupptäckt så kommer det att bli en infektion och det kan leda till primär karies eller i värsta fall till tandlossning.

 





Bloggen

Heej vad är det som ni gillar med bloggen är det något som ni saknar eller vi ska ta bort
Skicka görna in bilder till hot or not kram


Summer times!!

Jag tycker faktiskt att vintern är ganska mysig, så länge man är innomhus :P Är ju väldigt frusen av mig. Det värsta som finns är när man rider och händerna blir svin kalla och sedan när man är klar så bränner det i händerna så man mår illa typ. Vad tycker ni är det värsta med vintern?

Glen Gordon

Jag gillar väldigt mycket glen gordons kollektion.
Vad tycker ni??



Kram




Tävling!!

Nu ska vi ha en header tävling du som vill göra en heder som vi sedan kommer att ha kan skicka den till våran hotmail [email protected]. Tävlingen avslutas på söndag.Glöm inte att skriva vad ni heter och om ni har en blogg så vi kan kontakta er och länka er på våran blogg Kram

Dissar!!

För mycker bling bling

Hissar!

Bling bling till en gräns

Tack Anna Eliason

Tack anna eliason för alla minnen
Här kommer några bilder.


Mitt liv

Tänkte skriva om hur det just blev sigge som jag köpte.
Jag prov red ju aldrig sigge eller hur man nu ska säga. Sigge stog på råda redan när jag började rida på råda och alla tyckte sigge var söt. Men några år senare när jag var en häst nörd och 11 år. Så fick sigges förra skötare sparken och då ägde en tjej som heter Emma Lundin sigge. Jag älskade sigge jätte mycket då och det var den sommaren som allt började. Emma frågade mig om jag ville börja sköta sigge och jag sa såklart ja. Jag blev sjukt glad Och jag kan erkänna att ja jag började gråta eller ja jag fällde en tår. Så jag började sköta sigge typ alla dagar utom söndagar fast ibland blev det söndagar med. Sedan så skulle emma sälja sigge men då sa mamma att vi kunde börja vara medryttare på sigge 3 gånger i veckan. En sak till att bli glad över. Men Emma var tvungen att jobba och gå i skolan ganska mycket så jag red sigge nästa alla vardagar och i bland lördagar med. Så till vintern så skulle hon sälja sigge för att hon blev för gammal och då så hade mamma blivit kär i sigge med så då ville mamma köpa honom fast jag visste inget för än det var bestämt. Så den 1 mars 2006 blev han min. snacka om att det är skillnad hur jag rider då och nu.
Mamma knoppade första och sista gången haha maj 2006
2009

Tävling!!

Nu ska vi ha en header tävling du som vill göra en heder som vi sedan kommer att ha kan skicka den till våran hotmail [email protected]. Tävlingen avslutas på söndag.Glöm inte att skriva vad ni heter och om ni har en blogg så vi kan kontakta er och länka er på våran blogg Kram

blogglovin

Följ min blogg med bloglovin
Nu kan ni följa oss på blogglovin med

Dissar!!



Vi måste nog tyvärr dissa vojlokar. Det är sjukt fult och ser ganska naket ut eller hur man ska förklara det. vad tycker ni??Har själv några vojlokar men använder inte dom.

Sigge

Red sigge igår vi red ut i skogen det var jätte mysigt och han var jätte pigg. Jag jobbade med min barn har blivit jätte duktiga ( Jag har teorin för barn i stallet)
I dag sköte linn sigge så jag tog det ganska lugnt fast jag hade igentligen ganska bråttom sör jag var tvungen att plugga men jag han med det me.

Just nu är det bara kallt och det snöar hela tiden men det är i alla falla lite varmare denna veckan än förra.
Bara för att ska jag lägga upp en bild på bea från förra vintern när det ser ut som hon har snö i hela skorna kram.



Eskadron

Nya eskadron kollektionen tycker jag är sjukt snygg. Sjukt fina frärger och jag gillar stora loggor m.m vad tycket ni?? villken tycker ni är finas

Blå Brunt



För dom som gillar figurer och söt saker



Grön marin





Tävlingsgruppen

Red i tävlningsgruppen i går sigge var jätte stel och ganska jobbig men det kan vara som min tränare säger att jag har lite prestationsongest för att rida sigge. Jag gör det inte bara för att det är kul utan också att det måste gå jätte bra och se jätte bra ut när jag rider. Jag ska börja slappna av mer och komma till ro jag måste lungna ner mig och bara ha kul med sigge med. kanske rida ut mer busa och mysa mycket men också träna inför vårsesongen som kommer snart. Jag tycker hon sa en bra sak och det låte väldigt rimligt vad tycker ni??

saknar sommaren




Rida ut

I dag ska jag rida ut. För jag slutar så att det fortfarande är ganska ljust ute i alla fall. Det ska bli mycigt men kommer nog tyvär få ha skarp bett jag gillar inte skarp bett men ibland måste man ha det. Snacka om att jag tänker ha på mig mycket kläder kommer se ut som en sån där michelin gubbe eller hur det nu stavas. Är som ni nu kanske har märkt jag är inte bäst på att stava.Men sorken är sjukt fin och jag vet inte vad som har hänt. Det gör mig inget jag är överlycklig. Bloggar om hur det gick ikväll kram:)


Snabbis

Red sigge en snabbis i går ca 40 min. han var lite stel i början men blevmycket bättre sedan. Det är så j****a kallt i stallet så jag tror att jag ska dö. Det spelar ingen roll hur mycket kläder jag har på mig fryser endå det är sjukt och det kommer bli dubbelt så kallt typ jag kommer gå under.
Men men jag håller ut vem ska annars ta hand om den sötaste ponnyn i världen. Sen är det ju bara på rasten jag hinner rida i för jag slutar lite galet varje dag och på raste är det cirka alla privathästar i manegen sammtidigt. DÅ kan jag säga att det är trångt. Sigge var lite lungnare i går det var sjönt men han var ganska stark dock alltså en annan slags pigghet. Bloggar mer sen kram



SeaCat Grey

Nu har jag ridit sigge i 7 veckor. För en vecka sedan blev han helt igång. Jag är jätte glad och känner mig lite ny kär liksom. Han är super pigg och lite galen  men jag älskar han endå ibland vill han ha av mig med men jaja så länge jag sitter kvar. Sigge var ju sjuk ganska länge så jag förstår att han är lite pigg och tycker livet är almänt kul. I dag ska jag rida dressyr för han fick vila igår det var så jävla kallt. I dag då ska bli en massa dressyr för vi ska ju hård träna hela vintern för att tävla lite i vår. eftersom han har brodd och snösulor så kan jag rida ut när jag vill det är sjukt enkelt just nu
Bloggar mer efter att jag har kommit hem från stallet
kram

en bild på baghira<3





Kyra K

Kyra K är ett jätte bra märke med super bra tålinghet på kläderna. vi gillar detta m'rker väldigt mycket. Kyra gör jätte fin kläder






RSS 2.0