KL i vinter!

Det sägs ju att det ska bli den kallaste vintern på tusen år, och jag tycker redan att det är kallt så vet inte om man kommer överleva. Jag är extremt frusen av mig och fryser jämt så det gäller att klä sig varmt i vinter. Tänkte visa er mina favoriter från Kingslands vinter collektion :D




Sommaren 08

här kommer en lite film från sommaren 08.
sigge och blue

Glad ponny

Var i stallet i går och red Sigge van va lite tokig. Han stegrade, bockade och slängde sig runt i manegen. Men jag satt kvar på honom, det var nära några gånger. Jag märkte redan när jag skulle gå in från hagen med honom för då höll han på lika dant så jag visste att han skulle hålla på. Så ja var beräd:)

Väääääärldscup!

Har precis tittat på VC från Helsingfors. Ahlmann vann igen.(Han vann även förra veckan i Oslo) Malin red Tornesch och hade ett ner i omhoppningen men det räckte till en 5 plats! väldigt bra!!


Malin & Tornesch

Hiss eller diss!!

Vad tycker ni, färgade stigläder. Hiss eller diss??




mysig dag

Var i stallet i dag!
Jag red sigge i en timme och det gick super bra och linn fick rida lite. Hon red sigge jätte bra, och han blev jätte mjuk i sidorna. Vi gjorde skänkelviknigar, öppnor, slutor och mer mjukgörande övninger. Jag blir så glad när jag går till stallet och ska rida och mysa med sigge. Det är sjukt kul att han är frisk och funderar på att rida över lite bomar någon dag så han får börja lyfte lite på benen. Ska ut och klättra jätte mycket i skogen på måndag så han tränar upp ryggen lite.
Här kommer lite bilder och filmer från i dag dock jätte dåliga.

Delsjön

Jag tänkte berätta om en delsjö tur med mig och Ava för jag saknar det jätte mycket.Det var helt galet när jag och Ava var ute ni kan inte föreställa er. Jag har aldrig skrattat så mycket som jag gör då. fast nu var det länge sedan för sigge blev halt och Mulle som den hästen som ava red har flyttat.Men nu hoppas jag att vi ska komma ut igen i delsjön för nu har Ava fått en ponny så det ska bli jätte kul
Här kommer en lite video

Mellerud

sommras va jag upp i Mellerud på ett stall där jag träffade Erica.Jag var där i 3 veckor sammalagt det var sjukt kul och mysigt och jag saknar Erica jätte mycket. Men jag ska upp dit på höstlovet i en vecka så det ska bli kul.
Här kommer lite bilder och en film på queen som har haft en sen skada så hon underhåller sig själv på ett roligt sätt.
Detta är Mårten han är väldigt lite som ni ser på en av bilderna
nu kommer en filmerna på queen.

tzatziki

Erica här är grejerna!!

Hej erica här kommer bilderna kram

Stallet

Sluta snart skolan och ska dra mig till stallet blir ju första dagen i igång sättning veckorna. Ska nog rida ut dock nog med gogh i dag för han måste gå så stabilt från början är han det så får jag göra hur mycket skänkelvikningar, volter och alla ridbanans vägar.Så jag är jätte glad ska ta massa bilder och lägga upp i kväll.Men ja har ingen skötare i dag så ska mocka bajs göra mat och ta nya bilder på grejerna och skicka bilderna till Erica i kväll. Har nu beställt tåg biljetter till mellerud för att åka upp och hälsa på alla och såklart baghira det ska bli as kul ska vara där hela vecka 44. Så det ska bli jätte kul kommer att blogga så mycket jag kan.
Skriver i kväll hur det gick med Sigge.
Tack för bilden Erica<3

Svaaar!!



Hennes pappa heter Coelenhage's Prince Thatch

Världscupen har böörjaat!!!

I helgen reds första världscupen i år i Oslo :P Vi hade tre svenska ryttare där, Henrik von Eckerman, Alexander Zetterman och Malin Baryard Johnsson :D Henrik var en placering ifrån att rida världscupen på söndagen och Alexander hade lite för många fel. Malin däremot hoppade super på lördagen med Reveur de hurtebise och kom 5a :D sen i världscupen slog hon och Tornesch till ordentligt och slutade på 6e plats :) riktigt bra!! :D


Malin och Actrice från La Boule förra året :D


Malin och Räven<3 :D


Alex och Isaac :D


Tycker synd om edward.

Stjärnan Totilas är såld

VM-kungen i dressyr, Moorlands Totilas, är såld till Paul Schockemöhle. Det pratas om belopp på 10-15 miljoner euro för den svarte hingsten.


Ägaren Cees Visser sålde hingsten efter VM i Kentucky, till världskände hästhandlaren, hingst- och stuteriägaren Paul Schockemöhle, Tyskland. Edward Gal sägs vara mycket besviken och hoppas nu på att någon ska gå in som delägare så att han kan fortsätta rida hingsten. Affären ska ha gjorts upp i Kentucky.

Enligt obekräftade uppgifter kommer Totilas att placeras hos dressyrryttaren Victoria Max-Theurer, som rider för Österrike.

Från pressmeddelandet:
- Det är med blandade känslor som vi presenterar dessa nyheter. Vi ville vänta till allt var klart, men idag gick köparen ut med nyheten så då gör vi det också. De senaste två åren har vi levt i en dröm och njutit av varje ögonblick med Edward och Totilas. Efter Kentucky var det omöjligt för oss att stå emot erbjudanden på Totilas. Vi har nu kommit till den punkt där vi är överens om att sälja honom, säger Cees Visser i ett pressmeddelande.


- Efter alla Totilas framgångar på tävlingsbanan och med tre guldmedaljer i Kentucky ska man inte utmana ödet. Vi tror att det här var rätt tillfälle att sälja, fortsätter Visser.

- Det är overkligt att Totilas ska lämna oss. Det har hela tiden varit ett stort intresse för honom, men jag trodde inte att det ksulle gå så här fort. Jag förstår Moorlands beslut men jag är ledsen, kommenterar Edward Gal försäljningen. 

Flera europeiska sajter, som Eurodressage, hängde sig efter att nyheten kommit ut
tagen på internet ridsport
Kram


Kingsland

aså jag älskar verkligen kingslan jag har nästan bara kingsland kläder för som är ju bäst. så jag tänkte visa lite av dom grejerna jag har.
kingsland väst sjukt bra material hålt super länge
softchell  jacka jätte sjön
dun jacka jätte varm
rid byxor
det var lite av dom grejerna jag har
Kram

Galen ponny^^

Idag har jag longerat Tammie lite. Först så släppte jag henne lös i padocken och hon var helt galen, hopparde runt och bockade och busade :P Det gick bra att longera henne. Fast bara i galopp, hon tyckte det var tråkigt att skritta och trava haha XD


Min kompis & Tammie


Min kompis & Tammie haha så söt hon är xD


Min kompis & Tammie


Dressyr tävling

Tävling i dag med en ridskole häst faktiskt, det gick svin bra fick 62,96% och det ledde mig till en andra plats med Ned som han heter. Han är en tinker och han är jätte tjock så jag är svin nöjd. Han är såklart lite lat men han är så sjukt söt så det finns inte.

Besööööök!!!

Nu tycker jag att ni ska ta och besöka denna bloggen :D:D

http://ponnyskutt.blogg.se/

Hiss & Diss



Vi hissar Kingsland!




och dissar Hööks!

OBS! Detta betyder inte att vi hatar allt på hööks, Hööks är bra men till en viss gräns och Kingsland är bättre:P






Voltige

Heeej!

Igår blev det voltige på lektionen, roligt någon gång ibland. Jag och två till hade Otto. Det var väldigt kul för vi hittade på massor av roliga saker man kunde göra :D


BAGHIRA

tänkte berätta lite om hur jag hittade baghira
Jag var i sommar på ett ställe i Mellerud ett slags försäljnings stall och hjälpte till och rida hästarna där.
Och det var där baghira den finaste hästen som finns var och jag red henne ganska mycket
Så det var så jag började gilla henne
KRAM

mysig dag

HEJ
Har varit i stallet i dag för att gå på uss mötet mest ah uss står för ungdomssektionen
Men sen så har jag ju varit inne på en hemsida för att kolla om min kära baghira va kvar och det va hon tänkte visa lite bilder på min sörnows:)
KRAM

HJÄLM!

Självklart ska man använda hjälm det är en bra livförsäkring och man ska alltid vara en bra förebild.
Dom som inte använder hjälm det är ju deras ansvar om det händer något men jag tycker att det bara är onödigt att inte ha det. Det finns ju faktiskt ingen anledning att inte ha det. Om den är så jävla obekväm köp en bekväm då som passar ditt huvud då!! SÅ om någon undrar om mina bilder varför jag inte har hjälm så är dom redigerade vi har tagit en bild på mitt huvud utan häst och sen redigerat in det på bilderna när ja sitter på hästen.
RANDOM BILD
KRAM

Semi final

Inatt kl 23:30 rider RGB & Malin B-J semi final :D Dom fyra bästa går vidare till finalen som rids på lördag. Då byter man oxå hästar med varanndra.
Lycka till!


Till minne av Abbeyleix Fionn 810 sigges pappa

R.I.P Abbeyleix Fionn
Han har fått flera utställnings medaljer och ett antal priser i hoppning och dressyr han härstammar från den första registrerade connemaran Cannon ball. Han avled 8/10 1999.
Vill ni veta något mer om sigge, Abbeyleix Fionn eller cannon ball så är det bara att skriva en kommentar.
Här kommer lite bilder på honom

Hiss

Jag hissar John Whitaker hjälmen.
Det är den skönaste hjälmen jag  har haft.
någon mer som hissar den  eller vad tycker ni?
Kram


Stallet

Har varit med bea där hon har 4 åriga häst som hon tar hand om just nu.
Tammie som hon kallas är en jätte söt och snäll lite häst. vi har tagit massa kort men bea har dom så dom kommer upp på bloggen snart. hmm ja vi träffade lina som jobbar på HIAS och sen träffade jag söta Frida med sin häst gadden som han kallas dom hade tömkört.
här är en bild på gadden:)
och en bild på tammie bea lägger upp resten:)
Kram

Totilas<3

ASÅ seriöst älskar denna hästen han har tagit 3 VM guld samtidigt.Han är den första i världshistorien som har gjort det ja vill ha den:)
KRAM

Stallet.:)

Varit i stallet nu på kvällen i daga jätte mysigt. Var där och mockade,borstade,gjorde maten och myste med sigge. Tack ebba för att du kund hjälpa mig att fylla på vatten i hinken lite svårt att bära när man har kryckor.
Försökte ta kort på sigge men fick bara med en mule.
och ett öga
älskade sigge sitte här nu och kolla massa veterinär jornaler som kom i brevlådan i dag för vi ska iväg till ale veterinär i stället för åby till en hällt specialist hoppas det hjälper:)
KRAM

hiss och diss


BILDER när hästarna har öronen framåt:)

Bilder när hästarna har öronen bakåt.

Hejja sverige

Svenska hopplaget tog sig ända till final i VM! Genom Malin och Roffe som båda var nollor! Helena hade 13 fel och Peder 4 fel. Sen i finalen så var Malin och Roffe nolla och Peder hade 8 fel och Helena fick hela 20 fel och laget slutade 6a av 27 lag. Malin och Roffe är nu vidare till semi där dom rider induvidiellt. :D


Fotoshoot för hösten:)

Här kommer massa bilder vi tog:)
Med lauras ponny sigge.
SÅ det va lite av bilderna vi tog mer kommer:) kram

Rösta

Årets Häst 2010
Rösta på sigge genom att trycka på bilden kram:)

LAURA EKVALL

Hej jag heter laura och är 16 år jag har en egen ponny somm har gått nationellt Dressyr La hoppning och Gymmkana m.m men jag rider mest dressyr. Han heter SeaCat Grey men kallas sigge och är också 16 år, han älskar mat och leka i skogen :P Han är en underbar ponny och en jätte bra läromästare när man gör rätt så gör han som man vill men annars så bara han skiter i det och går som en banan.
Så jag kommer mest att berätta om dressyren som jag rider med sigge. Men just nu är sigge halt så nu rider jag på lite olika hästar så länge. Men kommer med berätta om lite annat med
Så jag hoppas ni kommer tycka det är roligt att läsa våran blogg.

Här kommer lite bilder på mig och min häst




Prenentation

Hej!

Vi är 2 tjejer som heter Laura & Bea och är 16 respektive 15 år. Vi har bestämt oss för att starta en blogg tillsammans. Laura kommer att blogga mest om dressyr och jag mest om hoppning. Vi kommer göra närmare presentationer sen där vi kommer presentera hästarna som vi rider och har ridit.

 Ha det bra!!


Heej

Hej vi är 2 tjejer som skapat blogg!! VÄLKOMNA

RSS 2.0