Tycker synd om edward.

Stjärnan Totilas är såld

VM-kungen i dressyr, Moorlands Totilas, är såld till Paul Schockemöhle. Det pratas om belopp på 10-15 miljoner euro för den svarte hingsten.


Ägaren Cees Visser sålde hingsten efter VM i Kentucky, till världskände hästhandlaren, hingst- och stuteriägaren Paul Schockemöhle, Tyskland. Edward Gal sägs vara mycket besviken och hoppas nu på att någon ska gå in som delägare så att han kan fortsätta rida hingsten. Affären ska ha gjorts upp i Kentucky.

Enligt obekräftade uppgifter kommer Totilas att placeras hos dressyrryttaren Victoria Max-Theurer, som rider för Österrike.

Från pressmeddelandet:
- Det är med blandade känslor som vi presenterar dessa nyheter. Vi ville vänta till allt var klart, men idag gick köparen ut med nyheten så då gör vi det också. De senaste två åren har vi levt i en dröm och njutit av varje ögonblick med Edward och Totilas. Efter Kentucky var det omöjligt för oss att stå emot erbjudanden på Totilas. Vi har nu kommit till den punkt där vi är överens om att sälja honom, säger Cees Visser i ett pressmeddelande.


- Efter alla Totilas framgångar på tävlingsbanan och med tre guldmedaljer i Kentucky ska man inte utmana ödet. Vi tror att det här var rätt tillfälle att sälja, fortsätter Visser.

- Det är overkligt att Totilas ska lämna oss. Det har hela tiden varit ett stort intresse för honom, men jag trodde inte att det ksulle gå så här fort. Jag förstår Moorlands beslut men jag är ledsen, kommenterar Edward Gal försäljningen. 

Flera europeiska sajter, som Eurodressage, hängde sig efter att nyheten kommit ut
tagen på internet ridsport
Kram


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0