HV Polo!!!

Hv Polo är ett ganska ''nytt'' märke, det har funnits ett tag men har inte varit så känt.
Jag har alltid älskat HV och har flera saker därifrån.

Här kommer 3 snygga saker från HV Polo










stallet

red i går i tävlings gruppen det gick as bra. vi hoppade för första gången på jätte länge. sigge taggad ejätte mycket och tyckte det var sjukt kul.
I dag ska jag rida i pausen sigge f´r nog inte vila på ett tag han är sjukt pigg nu så han ska nog ridas. Det är sjukt kallt i stallet nu och så man fryser rumpan av sig när man rider. sigge har varit ganska stel men det har börjat att släppa nu. vi ska träna jätte hårt denna vinter för att kunna komma ut att tävla mer nu i vår det ska bli jätte kul jag bloggar mer i kväll kram.



wee hehe jag är tllbaka :D



Har precis tittat klart på en tidshoppning från globen!

Malin Baryard & Tamina vann! Tamina är 17 år och helt galet bra, hon har inte tävlat så mycket på sistone, kommer till globen. Igår går hon in och vinner sin första klass, idag gör hon samma sak & vinner igen. 2 starter, 2 vinster!!



sen har Roffe vunnit en klass, Malin kom 2a på Tornesch. Sen har det inte varit fler internationlla klasser
Lotta björe vann Champion of the trainers i igår på Cactus, honom har jag ridit :D så sööt<3




bild:)



Stallet

Jag har varit i stallet nu och sigge har fått broddar och snösulor. Så jag red ut i dag. Det var den mysigaste dagen på väldigt länge. Jag gjorde allt för linn har inte kommigt tillbaka än.Men det var mysigt och göra allt börjar tycka om det faktiskt. sen tog jag bussen hem med ava och i mon är jag ledig förutom att jag måste gå på en spanska lektion i en timme kl 8 Segt

på lördag ska jag fota sigge så det kommer massa bilder då
kram

Horse tools

Jag har köpt en horse tools den är sjukt bra det finns allt i den. En liten hovkrats, mini kniv, broddhåls rensare, skift nyckel och en jänga. Den är sjukt bra och lätt att ta med sig för den är liten. Jag hittade den på ullared det är sjukt bra och den kosta dubbelt så lite som i afären. Jag rekomenderar verkligen  denna
Kram


En film till ebba och evelina

Hej jag bad två tjejer i stallet filma mig för några veckor sedan och tittade på den i vecka jag kan bara visa er filmen. Tack tjejor för ett underbart skratt som ni gav mig hehe



Ljus

För er som inte har snösulor av någon anleding i vinter. Om ni inte vill hoppa av bar tredje min för att kratsa bort snö styltor sekomenderar vi stiarin ljus som man gnuggar eller vad man säger i hela hoven. för då kan inte snön fästa och då slipper ni hoppa av hela tiden. Detta funkar faktiskt har använt der själv innan sigge fick sina snö sulor förra året jag trodde inte att det skulle funka men det gjorde det.




Broddar

Om man ändå ska sätta på snö sulor m.m så tycker jag man ska säga till sin hovslagare att göra rvå brodd hål i tån på skorna för då går dom ju inte vinklade med hobarna utan platt och då kan inte broddarna gör lika myckt skada för hovarna. Om det är hårt ute går ju dom vinklade med hovarna om dom bara har två broddar på varje hov men om dom har fyra så gör dom ju inte. Jo vist att dom inte gör det när det är snö ute men om jag känner sverige rätt så är det ju inte alltid snö ute. Så vi rekomenderar att ha fyra broddar på varje sko och snö sulor.






Jobba

I dag ska jag jobba i stallet som teori lärare för barnen. Jag ska rida sigge med funderar på att rida ut om det inte är för mycket snö för har inte fått mina snö sulor än. Men men kanske får använda lite stearin i stället om det nu går att ränsa broddhålen för han är inte ny skodd och då är det inte så lätt.
Kram


Träning

Jag tränade för johanna Nygren förra söndagen och i fredags känner själv skillnaden efter bara två gånger helt sjukt. Men i veckan så Filmade ebba och evelina mig när jag red så jag lägger upp den nu. Nu ska jag börja blogga igen har varit väldigt dålig på det sorry.

 

 

 


Träning

Ska träna i tävlingsgruppen i dag tror det är dressyr i dag det ska bli super kul. Jag ska vara med på sigge för första gången på typ 6 månader. Min skötare har ju sytt så nu har jag ingen skötare på ett tag men det är lite mysigt. Jag har städat lite över allt nu på sistonde. Idag ska jag nog städa i mitt sadel skåp. Jag kan se framför mig hur stökit det skulle vara om jag hade ett eget stall haha vilken bild man kan få i huvudet. Nu har ju första snön kommigt med så jag har pratat med min hovslagare om att han ska sätta på snö sulor och göra fyra brodd hål på sigges skor så han kommer den 9 december.
Kram


header

har gjort en ny heade va tycks:)


Hej hopp

Hej sorry att jag inte har bloggat på länge men nu ska jag skärpa mig. Jag håller nu på att göra en ny header till bloggen det ska bli nice ska nog använda en lite höstigare färg nu och inte svart.
JAg ska lägga in lite videor när jag rider har jag täbkt men det kommer snart
KRAM

Träning

Tränade i dag för Johanna på Lätt A programmet, Det gick sjukt bra. Han var lite Lojj i början men efter ett tag skärpte han till sig och blev jätte fin. Han kortade upp sig jätte fint i galoppen och ja halterna får vi dock träna mycket på vi har problem med dom. Sigge brukar liksom dö i skänkelviknigarna när man tränar det men i dag gick han sjukt fin och ökningarna var jätte fina.
Film kommer i veckan
Kram

Lucia Närmar sig.

Lucia närmar sig och det är dags att lussa på hergåden
Det ska bli super kul och det känns bra efter första mötet i dag. Det känns som vi verkligen har koll och vi kommer ha kul. I morgon ska jag träna för Johanna min tränare och det ska bli jätte kul har verkligen en bra känsla inför det. Min pappa ska filma så ja film kommer i mon
Kram

Häääästar


Har lagt upp ett sådant här inlägg förut men det försvann :( så här kommer ett nytt :)

Mina favorithästar bland eliten :D








Dom är värda att kollas lite extra på :)




Fråga

Inom vilken åldersgrupp är du som läser vår blogg?





Free poll

Vinten!

Nu är vinten här och nu blir det bara kallare och kallare. Detta medför sina nackdelar tex vattnet i slangarna, ledningarna och hinkarna i hagen fryser. Jag vet inte riktigt hur jag ska få vattnet i hagen att inte frysa förut har jag använt tennisbollar och det funkar ganska bra men jag undrar vad ni gör för att inte få vattnet att frysa ni får gärna kommentera och berätta om hur ni gör.


Stallet

Har precis kommit hem från att ha ridit Sigge. Det gick sjukt bra vi red förvändgalopp, skänkelvikning, öppnor, slutor och lite halte med ryggning 6 steg. han var super fin red på ett träns med äpple bet han går bäst på det och har läst på TR att man får tävla på det i dressyr då alltså. han var lite stel i början av ridpasset men det släppte efter en 20 min. Om det är så att ni  skulle veta hur jag lägger upp mina tränings pass så är det bara att kommentera och fråga ni kan fråga vad som helst.

Bildbooooooomb!!

Förlåt för att jag inte har bloggat på länge :(
ni får därför en bildbooomb :D


Greta & Jag på en CR :D Foto: Hanna G



Jag & Greta på en CR :D Foto: Hanna G



haha xD ful bild på mig & Otto :D



hahahahahahhahaha xD Tammi var såå söt som föl :D<3


Mitt <3 springer efter Sukette i hagen :D Trollz<3<3


bästalillaponnyn myser i hagen <3


Emil får lite skrattanfall ibland<3


This pony makes my hart go WEEEE!!<3



sista gången jag red Kashmir<3



Kashmir & Jag på en CR :D


The last time....



WEE! Jag & Toya i snön :D








:)

I dag ska ja till skolan och sedan såklart till stallet. I dag har det gått fyra veckor sedan jag började sätta i gång sigge så nu får jag sitta ner i traven, göra ökningar, gymnastik hoppa och gasa lite mer i skogen. Så jag ser fram i mot dom nästa två veckorna som är dom sista veckorna i igång sättningen sedan kan jag säga att jag rider ett vanligt pass och kan börja hoppa lite mer.  Jag vill men vet inte om jag vågar hoppa tror att han ska gå sönder då. Men nu har jag skrivit upp mig för att börja träna för min tränare igen Johanna Nygren Igen och börja träna på lätt A rörelserna kanske två avpogamen till och börja med. Jag ska verkligen satsa detta året på tävling och komma lite längre för jag har ju fortfarande mitt mål att jag ska kvala till SM innan Jag blir 18 år.

SNÖ

Nu har första snön kommit det suger ju. Jo vist man får fina bilder men det är så kallt. Nu börjar det vattnet fryser, inget vatten i hagarna så man måste gå med vatten kannor och ja det är svin kallt att rida. Jag var i stallet i går och det var helt sjukt kallt och massa snö. Jag och några unnade oss med att glida på snön det var ganska kul. Men jaja man får väll stå ut det är ju fortfarande kul att ha en ponny. Jag har funderat och nu ska jag träna som ett as hela vintern och börja tävla lätt A och sedan gå vidare och kvala till SM nån gång det ska bli jätte kul.

Mellerud

Är hemma från en underbar vecka i Mellerud nu. Lite ledsamt eftersom det nog var sist gången jag fick träffa Baghira.
tänkte berätta lite vad vi gjorde:)
MÅNDAG,
Jag gick upp på morgonen och fixade stallet med Erica och en praktikant. sen skulle vi rida och vi skulle börja med att trava i skogen med några galopp hästar. Jag hade en häst som heter Patronen as söt är den  men jag kom inte så långt för hon bockade av mig så jag gjorde en volt över huvudet på henne och ner på marken. haha hur lyckas man första dagen första ritten druttar man av:P
Sen red jag Den underbaraste baghira ut i skogen jätte mysigt
Jag red klunse som han kallas dressyr red jag det gick jätte bra han var hur fin som hälst.
efter lunch red jag en fullblods åring så jävla söt var den den kallades kuse bebis
sist men inte minst red jag yoko en annan galopör som bara har ett öga han är jätte söt han höll på att pipa, bocka stegra lite, snurrade gjorde han samtidigt skarattade lite åt han men jag var facktiskt lite rädd och skärrad hela dagen för jag slog mig ganska hårt.
Tisdag:
Jag red nästan bara i padocken på både straberry och baghira
jag red också en galoppör som kallas för nallen och lilla kuse bebis igen dom e så jäkla söta när dom travar.
jag ramlade inte av då haha.
Onsdag
Red dressyr igen på baghira och indianen en annan häst. Det gick hyfsat bra med baghira och ja det gick som det gick med indianen haha den är fin i bland och ibland lite busig
jag red kuse bebis och nalle med i skogen.
Torsdag
red inte så mycket red baghira i skogen och straberry med i skogen
och nalle med red bara ut den dagen
Fredag
Red ut på indianen och ramlade av igen hahah hon snurrade runt på en fem öring och backade i 300 km i timmen hahha en gång backa hon rakt inn i skogen och fick panik när det var mosse och hon fick ett träd i arshlet så då druttade jag av igen men men jäkla dret häst
jag red baghira i dag med på banan gich as bra
jag red nalle med
Lördag
han inte rida något nästan hoppade straberry gick jätte bra och rakade långben med söt blev han i alla fall.
sen var det dags att packa och åka hem men först säga hej då till baghira
lite bilder på henne
Baghira the one and only<3
baghira och katt

Sporrar!!

Har tänkt köpa nya sporrar och har kollat runt lite var dom är billigast.





Så jag köper dom nog på Börjes, kvaliteten kanske inte är lika bra men men.... :D:D


Tjekien & Tyskland

Jag har varit i landet som klassar ut alla andra på hoppbanan, och sitter just nu i landet som inte äns har ett landslag i hoppning. :P
Vi har åkt bil ner till Tjekien och vi har varit här i 2 dagar. På vägen ner åkte vi genom Tyskland och imorgon åker vi tillbaka dit, till Berlin. Tredje gången jag är i Tyskland och första gången jag är i Tjekien. Här andvänds hästen mest som transportmedel för turister(se bild) I Tyskland så åkte vi förbi Rolf-Göran Bengtsson stall och vi åkte även genom Lipzeig som anordnar en världscup tävling varge år. Man ser stall överallt i Tyskland. Så det är en väldig skillnad mot Tjekien :D


Men jag såg allt en polle i alla fall :D


RSS 2.0